ua en ru

У Лондоні поліція заарештувала 76 осіб за лежачий протест у торговому центрі

Лондонська поліція заарештувала 76 людей, які протестували проти смерті чорношкірого Еріка Гарнера, загиблого при зіткненні з поліцією в Нью-Йорку

Лондонська поліція заарештувала 76 людей, які протестували проти смерті чорношкірого Еріка Гарнера, загиблого при зіткненні з поліцією в Нью-Йорку, передає РБК.

Як пояснили в поліції, заарештовані були учасниками санкціонованої раніше акції протесту, учасники якої лежали на землі, однак відокремилися від основної маси протестуючих і спробували незаконно проникнути на територію торгового центру Уестфілд. Там вони зіткнулися з охороною центру, а також завдали йому матеріальної шкоди.

Прибула на місце поліція заарештувала 76 осіб. У поліції підкреслили, що не заперечують проти мирних акцій, однак не потерплять порушення закону і будуть заарештовувати тих, хто порушує порядок.

Приводом для протесту стало рішення великого журі присяжних не висувати звинувачень проти білого поліцейського Деніела Панталео, дії якого при арешті афроамериканця Еріка Гарнера, страждав астмою, призвели до його загибелі. Панталео застосував прийом захоплення, після чого Гарнер став задихатися, був госпіталізований і помер, незважаючи на зусилля лікарів.

Нагадаємо, в Нью-Йорку почалися протести після рішення великого журі не звинувачувати поліцейського у вбивстві чорношкірого Еріка Гарнера.