ua en ru

У Криму з поховання під Судаком вивезли 11 т пестицидів і отруєної землі

У Криму в с. Грешевка під Судаком фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС) вивезли партію пестицидів, незаконно похованих однієї з агрофірм.

У Криму в с. Грушівка під Судаком фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) вивезли партію пестицидів, незаконно похованих однієї з агрофірм. Про це повідомила прес-служба ДСНС України в Криму.

Поховання було виявлено місцевими жителями після проливних дощів, оголивших заражене місце. Крім того, в ямі були також знайдені шашки гексогену та інші токсичні речовини різного класу небезпеки. Всього, разом із зараженим грунтом, з поховання було вилучено 11 тонн хімікатів. Концентрація хлороорганіческіх речовин в пробах ґрунту перевищувала допустиму норму в шість разів. Вилучена маса була спрямована на зберігання на спеціальний склад в селище Щебетовка.

Операція по вилученню хімікатів була проведена в селі Грушвці на території покинутого сховища фруктів. Всього для проведення даних робіт було задіяно 9 чоловік особового складу та 4 одиниці спеціальної та допоміжної техніки ДСНС.