ua en ru

У Криму Держекоінспекція завищила суму шкоди навколишньому середовищу на 75 млн грн

У Криму контролери Державної екологічної інспекції (Держекоінспекція) завищили суму шкоди навколишньому середовищу на 75 млн грн. Про це повідомили в прес-службі прокуратури АРК.

Так, прокуратура Криму при перевірці виконання працівниками Рескому АРК з охорони навколишнього природного середовища, Державної екологічної інспекції, Державної Азово-Чорноморської екоінспекції функцій зі стягнення заподіяної навколишньому середовищу шкоди, встановила неодноразові факти безпідставного нарахування збитків на підставі неякісно складених матеріалів або порушення порядку здійснення розрахунків.

Крім того, порушення виявлено також у діяльності Державної Фінінспекція в АРК, працівниками якої розмір збитків, розрахованих за результатами ревізії, необґрунтовано завищений майже в два рази, на 40 млн. грн. На ці та інші порушення внесено документи прокурорського реагування. Прокуратура вимагає вжити заходів щодо організації належного розрахунку збитку контролерами, щоб не спотворювалося реальний стан справ у зазначених сферах.

Читайте також: Держекоінспекція Криму зафіксувала незаконні будівельні роботи на території Нікітського ботанічного саду