ua en ru

У катастрофі літака в США загинув колишній топ-менеджер Microsoft

У місті Іст-Хейвен в штаті Коннектикут зазнав аварії легкомоторний літак Turbo Commander 690B. За штурвалом перебував колишній топ-менеджер компанії Microsoft, екс-співробітник Apple Білл Хіннінгсгаард.

У місті Іст-Хейвен в штаті Коннектикут зазнав аварії легкомоторний літак Turbo Commander 690B. За штурвалом перебував колишній топ-менеджер компанії Microsoft, екс-співробітник Apple Білл Хіннінгсгаард. Про це повідомляє CNN.

У результаті авіакатастрофи могли загинути від чотирьох до шести осіб. За останніми даними, літак впав на житлові будинки в кількох кварталах від аеропорту Твід. При заході на посадку Turbo Commander пошкодив лівим крилом один будинок, і правим крилом - другий. Будівлі були повністю зруйновані.

Губернатор Коннектикуту Деннел Меллі повідомив журналістам, що рятувальники виявили два тіла в підвалі одного з будинків. Скільки пасажирів знаходилося в салоні літака, невідомо. Спочатку повідомлялося, що на борту були сам Хіннінгсгаард і його син, проте пізніше з'явилася інформація, що в літаку були ще три людини.

Причини катастрофи поки не встановлені. Відомо лише, що напередодні в районі йшли проливні дощі. Пілот міг не впоратися з керуванням в умовах негоди, припустили в поліції.

Хеннінгсгаард працював в американській корпорації Microsoft з 1988 по 2002 рр.., він обіймав посаду віце-президента представництва компанії в Тихоокеанському регіоні.