ua en ru

У Кремлі привітали повідомлення про смерть У.бен Ладена і успіх США в боротьбі з міжнародним тероризмом

У Кремлі вітають серйозний успіх США, досягнутий у боротьбі з міжнародним тероризмом. Так у прес-службі президента РФ прокоментували інформацію про знищення лідера терористичної організації "Аль-Каїда" Усами Бен Ладена, передає РБК.

"Росія однією з перших зіткнулася з небезпеками, які несе глобальний тероризм і, на жаль, не з чуток знає, що таке" Аль-Каїда"", - наголошується в повідомленні.

Відплата неминуче наздожене всіх терористів, зазначили в Кремлі. При цьому підкреслили, що істотний результат може принести тільки спільна об'єднана боротьба з глобальним тероризмом, і Росія готова до нарощування такого співробітництва.

Нагадаємо, лідер ісламістської терористичної організації "Аль-Каїда" У.бен Ладен був убитий сьогодні за допомогою безпілотного літака в особняку в місті Абботтабад в 50 км від Ісламабаду. Як повідомив сьогодні президент США Барак Обама (близько 23:00 1 травня 2011 р. за східно-американським часом), тижнем раніше спецслужби США отримали достатньо інформації про місцезнаходження міжнародного терориста. Прямий наказ Б.Обами про проведення операції по знищенню У.бен Ладена був виконаний сьогодні (напередодні за американським часом). У проведенні операції сприяння США надали влади Пакистану. Тіло У.бен Ладена знаходиться у американської влади, його особистість підтверджена тестом ДНК.