ua en ru

У Краматорську СБУ затримала двох бойовиків з банди "Бабая"

У Краматорську Донецької області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали двох членів банди під керівництвом "Бабая" на прізвиська "Совхоз" і "Тощий".

У Краматорську Донецької області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали двох членів банди під керівництвом "Бабая" на прізвиська "Совхоз" і "Тощий". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У Краматорську Донецької області співробітники контррозвідки СБУ затримали двох громадян України - членів незаконного воєнізованого формування т.зв. "ДНР" під керівництвом "Бабая", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, один із затриманих на прізвисько "Совхоз" приймав участь у будівництві та зміцненні блокпостів терористів м. Краматорськ, відповідав за господарське забезпечення бандформування. "По професії автослюсар, він облаштував ремонтну майстерню, в якій лагодив і обшивав бронею відібрані бойовиками у мирного населення автомобілі. Техніка, яка пройшла у нього "технічне обслуговування", відправлялася проти сил АТО", - повідомляє СБУ.

Другий затриманий житель Краматорська на прізвисько "Тощий" безпосередньо конфіскував автотранспорт у місцевих жителів для потреб банди. Крім того, він у складі озброєних патрулів чергував на блокпостах, брав участь у збройних нападах на українських військових.

В рамках ст. 258-3 КК України стосовно затриманих тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ вже затримувала в Краматорську трьох бойовиків з банди "Бабая".