ua en ru

У Китаї зафіксовано ще два випадки захворювання "пташиним грипом", один - зі смертельним результатом

У Китаї зафіксовано ще два випадки захворювання вірусом "пташиного грипу" (штам H7N9). Один з хворих помер. Таким чином, кількість хворих досягла дев'яти осіб, передає Reuters.

Один з хворих проживав в провінції Цзянсу, де раніше було зареєстровано ще п'ять випадків захворювання. Ним виявився 38-річний кухар, який згодом помер у лікарні Ханчжоу. Другий пацієнт - 67-річний пенсіонер, який зараз перебуває у лікарні. Як стверджують місцеві ЗМІ, зв'язку між двома випадками захворювання виявлено не було.

На даний момент ще п'ятеро хворих знаходяться в критичному стані в лікарні в м. Нанкін. Ще дві людини померли 31 березня в м. Шанхай.

Міністерство сільського господарства КНР стверджує, що поки не виявило жодної тварини, інфікованої вірусом, однак схиляється до думки, що переносниками захворювання можуть бути перелітні птахи.

Вірус "пташиного грипу" здобув популярність в 2003 р. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, від нього в усьому світі загинули 359 осіб. Найбільша кількість жертв було зафіксовано в Індонезії - 159 осіб.

Читайте також: Жертвами пташиного грипу в Китаї стали дві людини, ще одна знаходиться в критичному стані