ua en ru

У Китаї в червні інфляція склала 2,2% - найнижчий рівень за 2,5 року

У Китаї в червні 2012 р. інфляція склала 2,2%, говориться у звіті Національного бюро статистики Китаю, передає Reuters. У травні цього року інфляція досягала 3%. Рівень інфляції в 2,2% став найнижчим за 2,5 року. Індекс цін виробників (Producer Price Index) знизився на 2,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зниження індексу PPI відбувається чотири місяці поспіль, воно свідчить, зокрема, про скорочення попиту на промислові товари.

"Економічна ситуація в Китаї зараз в цілому стабільна, але нам загрожує уповільнення економіки. Ми повинні збільшити масштаб і підвищити якість державної політики. Китай повинен зберегти активну фіскальну політику, чиїм основним завданням стане доробка податкових пільг. При цьому ми повинні вести стриману монетарну політику, щоб вирішити протиріччя між попитом і пропозицією на кредити і ліквідність", - сказав прем'єр-міністр Китаю Вень Джабао в інтерв'ю китайським ЗМІ.

Зазначимо, що економіка Китаю поступово сповільнюється. У I кварталі 2012 р. зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) склало 8,1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Аналітики очікують, що в II кварталі 2012 р. зростання ВВП Китаю може скласти менше 7%.