ua en ru

В Київській області протягом 2012 р. кількість ДТП зросла на 14% - до 8,45 тис., - прокуратура

В Київській області протягом 2012 р. органами внутрішніх справ зареєстровано 8 тис. 459 дорожньо-транспортних пригод, що на 14 % більше ніж в минулому році, в яких постраждало 1 тис. 462 та загинуло 309 осіб, повідомляє прес-служба прокуратури.

Основними причинами дорожньо-транспортних пригод є керування транспортними засобами особами в нетверезому стані - 152, перевищення швидкості руху - 388, порушення правил маневрування - 354, порушення правил обгону - 18, виїзд на смугу зустрічного руху - 100, порушення правил переїзду перехресть - 74, недодержання безпечної дистанції - 84 та інші.

Крім того, на вулично-шляховій мережі області знаходиться 20 місць концентрації дорожньо-транспортних пригод та 49 аварійно - небезпечних ділянок доріг. Найбільше таких місць у м. Боярка, м. Біла Церква та на автомобільних дорогах Київ - Одеса, Київ - Знам'янка.

"Ситуація на автошляхах Київської області викликає занепокоєння", - йдеться в повідомленні прокуратури.
З метою покращення стану безпеки руху прокуратурою області керівникам УДАІ ГУ МВС України в Київській області та Служби автомобільних доріг у Київській області внесено подання.

Читайте також: В Києві бензовоз зіткнувся з мікроавтобусом, постраждалих немає