ua en ru

У Києві у 2012 р. на 7% збільшилася кількість хворих на ВІЛ/СНІД

У Києві у 2012 р. на 7% збільшилася кількість хворих на ВІЛ/СНІД. Про це в ході засідання колегії КМДА щодо санітарно-епідеміологічної ситуації в Києві повідомила начальник головного управління Держсанепідемслужби міста Києвам Ольга Рудницька, передає кореспондент РБК-Україна.

"У столиці відмічається напружена епідситуація з ВІЛ/СНІД, що вражає найбільш працездатну та репродуктивну групу населення міста. Майже на 7% таких хворих було більше у минулому році ніж у 2011 р.", - зазначила Рудницька. За її словами, у 2012 р. у половини хворих на ВІЛ/СНІД також було виявлено туберкульоз.

Крім того у 2012 р. у столиці зменшилась кількість гострих кишкових інфекцій, вірусних гепатитів А,В і С, але зросла кількість захворювання на хронічний вірусний гепатит на 7,4%. Також у 2012 р. спостерігалося зменшення захворювання на коклюш, вітряну віспу і скарлатину. Водночас на 30% зросла кількість захворювань на сальмонельоз. Виявлено також 1 випадок черевного тифу у мешканця, який відпочивав в Індії.

Також у Києві в минулому році в 22 рази зросла кількість захворювання на кір і в 1,5 рази - на краснуху, на 6% - на туберкульоз.

Також за допомогою з приводу укусів тварин звернулося 6,4 тис. осіб, що на 10% ніж у 2011 р.

Читайте також: Захворюваність на грип у Києві нижче епідеміологічного порогу в 2,8 рази, - Держсанепідемслужба