У Києві суд повернув громаді міста 14 га землі на узбережжі Дніпра

Київський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури м. Києва та залишив у силі постанову суду першої інстанції щодо незаконності рішення Київради про передачу 14 га землі на узбережжі р. Дніпра під комерційну забудову.

Київський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури м. Києва та залишив у силі постанову суду першої інстанції щодо незаконності рішення Київради про передачу 14 га землі на узбережжі р. Дніпра під комерційну забудову. Про це заявила заступник прокурора міста Києва Інна Хомич, повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

За словами Хомич, ще у 2007 р. на підставі рішення міськради земельна ділянка, що розташована між вул. Микільсько-Слобідською та просп. Броварським, була надана приватному підприємству зі зміною цільового призначення для будівництва житлового, готельно-офісного та торгівельно-розважального комплексів, а також яхт-клубу.

Проте, як встановила прокурорська перевірка, вказані землі відносяться до зони рекреаційного призначення та знаходяться на території охоронюваного природного ландшафту і прибережних захисних смуг акваторії Дніпра, на яких будь-яке нове будівництво заборонено законом.

"Тобто, без будь-яких законних підстав чиновники не тільки дозволили масштабне будівництво на охоронюваній території, а фактично позбавили киян зони відпочинку, змінивши цільове призначення цих земель", - наголосила прокурор.

Столична прокуратура звернулася до суду з позовом щодо незаконності виключення спірної земельної ділянки зі складу озеленених територій загального користування.

"Наразі судами двох інстанцій позовні вимоги прокуратури визнані законними і, як результат, кияни знову мають можливість безперешкодно відпочивати на узбережжі Дніпра", - повідомила Хомич.