ua en ru

У Києві проведуть аерозйомку для визначення рівня тепловтрат у мережах, - КМДА

У Києві планується провести тепловізійну діагностику теплових мереж за допомогою авіаційних польотів, яка дозволить отримати дані про тепловтрати в будівлях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

"Проведення такої діагностики дасть нам можливість отримати повноцінну інформацію щодо рівня тепловтрат у системі теплових мереж міста. Будуть виявлені найбільш критичні з позиції енерговитрат місця, на які, в першу чергу, будуть спрямовані енергозберігаючі заходи. Обстеження проводиться в холодну пору року, коли працює система централізованого опалення, оскільки умовою отримання більш точних даних є низька температура повітря. Робота в нічний час також сприяє отриманню більш коректної інформації, оскільки на вулицях міста менше автотранспорту", - цитується в повідомленні заява заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

Аерозйомка буде здійснюватися на вертольоті Мі-2 в нічний час з 22:00 до 05:00 і триватиме орієнтовно до квітня поточного року. Виконання польотів буде здійснюватися з дотриманням усіх вимог безпеки авіації, а також на висоті і в режимах пілотування, що практично виключить негативний шумове вплив на жителів міста.

Отримана інформація допоможе комунальним службам у процесі формування і реалізації заходів з енергозбереження.

Нагадаємо, в кінці грудня 2014 р. прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що західні партнери готові видавати Україні дешеві довгострокові кредити на проекти з енергозбереження.

В Україні наприкінці 2014 р. у зв'язку з озброєним конфліктом на Донбасі загострився енергетична криза.