ua en ru

В Києві пройшли українсько-ірландські дипломатичні консультації

Сьогодні в Києві пройшли українсько-ірландські дипломатичні консультації. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"9-10 липня у Києві проходять регіональні засідання глав польової присутності ОБСЄ... В рамках засідань відбудуться консультації для підготовки головування України в ОБСЄ з 1 січня 2013 р.", - заявив він.

Волошин нагадав, що наразі в ОБСЄ головує Ірландія, і тому Україна приділяє особливу увагу консультаціям з ірландською стороною: "Саме 10 липня в МЗС відбуваються політичні консультації з ірландською стороною. Українську сторону представляє новопризначений заступник міністра Олефіров... Сторони обговорюють питання двостороннього співробітництва, а також питання фактично того, що Україні Ірландія передасть своє головування".

Раніше повідомлялося, що Україна під час головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в 2013 р. намагатиметься надати нового імпульсу вирішенню тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ, в тому числі придністровського, а також сприяти зміцненню ефективності організації у ранньому попередженні конфліктів та реагуванні на нові виклики і загрози безпеці.