ua en ru

В Києві прокуратура оскаржить умовне покарання міліціонеру, винному у смертельному ДТП на мосту ім. Патона

Прокуратура Дніпровського району Києва готує апеляцію на вирок районного суду, яким екс-майора міліції, винного у смертельному ДТП на мосту ім. Патона, засуджено до умовного покарання. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпровського району міста Києва.

Державне обвинувачення наполягало на призначенні винуватцю транспортної пригоди покарання у вигляді реального позбавлення волі.

Проте Дніпровський райсуд, визнавши колишнього міліціонера винним за ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого), засудив його до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 2 роки.

Державне обвинувачення вважає, що така міра покарання не відповідає тяжкості вчиненого злочину, і тому вирок буде оскаржено в апеляційному порядку.

Нагадаємо, 9 серпня 2013 р. на столичному мосту ім. Патона 36-річний працівник міліції, керуючи у нетверезому стані службовим автомобілем Volkswagen Bora, спричинив аварію, внаслідок якої загинула людина.

Під час досудового розслідування, яке проводила прокуратура Дніпровського району, правоохоронця було звільнено з органів внутрішніх справ та позбавлено спеціального звання майор міліції.