ua en ru

У Києві запобігли вбивство донецького бізнесмена, - прокуратура

У Києві вчора, 11 січня, правоохоронці запобігли вбивство донецького бізнесмена. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Вчора в рамках спільної операції співробітників УБОЗ і прокуратури міста Києва затримано 28-річного донеччанин, який організував викрадення свого колишнього роботодавця з метою вбивства", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що затриманий раніше працював юристом на підприємстві донецького бізнесмена, який заборгував йому заробітну плату. Зловмисник вирішив викрасти і вбити свого колишнього шефа. Для цього він підшукав помічника, який повинен був викрасти з Донецька. Помічник привіз жертву в заміський будинок в Київській області, де замовник вже підготував усе необхідне для тортур.

За даними прокуратури, зловмисник сподівався, що під тиском тортур чоловік видасть номери рахунків, на яких знаходилися кошти фірми, а потім розраховував убити свого колишнього шефа.

Злочинців затримали під час передачі викраденого бізнесмена.

Зараз організатору повідомлено про підозру у вчиненні низки особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 146, ч. 1 ст. 14 п. 3, 6, 9, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на викрадення людини та її приготування вбивства з корисливих мотивів).

Нагадаємо, в листопаді в Харкові було скоєно напад на директора заводу, в результаті чого він був госпіталізований з вогнепальним пораненням.