ua en ru

В Києві на території стадіону "Атлет" ГПУ збудує житловий будинок

Генеральна прокуратура України (ГПУ) будує житловий будинок на території стадіону "Атлет" у Києві, де знаходився єдиний у Києві майданчик для професійних змагань з метання молоту, Київрада не може зупинити будівництво. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це був єдиний майданчик у місті, де можна було займатися саме цим видом спорту (метання молота). На сьогодні я не бачу варіантів, як можна відмінити державний акт рішення сесії Київради. Я вважаю, що якщо було протокольне доручення сесії Київради, нашому правлінню по спорту треба знайти аналогічну ділянку, де можна займатися цим видом спорту. Там будується житловий будинок, і сесія Київради в попередні роки сама за це проголосувала", - зазначив Мазурчак.

У 2005 р. ГПУ державним актом було надано ділянку у постійне користування, площа ділянки - 0,65 га. За словами депутатів Київради, фактично будівництво ще не розпочалося, і варто знайти іншу ділянку для ГПУ, бо якщо на цій ділянці побудують будинок, то Київ втратить шанс проводити змагання найвищого рівня на метанню молоту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території, яку займає стадіон, планується збудувати стоянку для автомобілів.

Читайте також: В Києві стадіон "Атлет" переобладнають під автостоянку