ua en ru

У Києві на території Деснянського та Дніпровського районів тліють торфовища, - КМДА

У Києві на території Деснянського та Дніпровського районів тліють торфовища. Про це сьогодні заявив на колегії Київської міської державної адміністрації (КМДА) начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний, передає кореспондент РБК-Україна.
За інформацією В.Пшеничного, на території Деснянського району поблизу ТЕЦ-5 тліє торфовище площею 200 кв. м. Силами ГУ МНС у Києві та лісової пожежної охорони проводяться роботи з локалізації даної пожежі.
"У Дніпровському районі також є тління торфовища. Там на сьогодні працюють пожежні машини ГУ МНС в Києві і одне пожежне авто лісової пожежної охорони. Ситуація знаходиться під контролем", - запевнив В.Пшеничний.
Він також повідомив, що за даними Гідрометцентру в Києві на вихідних прогнозується температура до 38 градусів.
"У зв'язку з пожежонебезпечною ситуацією в Києві проведене засідання районних комісій з питань НС, створено штаби, вжито всіх необхідних заходів для недопущення пожеж у лісопаркових господарствах", - заявив В.Пшеничний.
У свою чергу начальних ГУ МНС у Києві Володимир Заєць наголосив, що кількість локальних пожеж в Києві за останні дні скоротилася з 8-7 до 3 на добу. Щодо забрудненості повітря над Києвом він зазначив, що хімічна лабораторія ГУ МНС проводила оцінку стану повітря над столицею і "жодного навіть наближення до граничної концентрації небезпечних речовин у повітрі не виявила".