ua en ru

У Києві можуть скасувати вечірні рейси електропоїздів через часті випадки вандалізму

У Києві можуть скасувати вечірні рейси електропоїздів через часті випадки вандалізму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"На оновлення рухомого складу від пошкоджень залізниця витрачає чималі кошти. Тож надалі, за несприятливої ситуації, яку породжують хуліганські вчинки від правопорушників, столична магістраль буде змушена розглянути питання про відміну вечірніх рейсів електропоїздів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Мінінфраструктури, останнім часом на Південно-Західній залізниці почастішали випадки вандалізму. Після виконання рейсів електропоїзди повертаються у депо з пошкодженням скла у віконних блоках, дверях салону вагонів та тамбурів тощо.

Лише впродовж минулого місяця сталося 6 випадків вандалізму. Приміром, під час останнього вечірнього рейсу до Києва в електропоїзді сполученням Фастів - Київ невідомими викрадено шість м'яких диванів для сидіння пасажирів. На платформі Дарниця-Фармацевтична (дільниця Київ - Гребінка) під час руху електропоїзда правопорушниками в 5 вагонах розбито скло вікон та закидано камінням усі вагони.

З початку 2013 р. зафіксовано 19 таких випадків пошкодження майна залізниці, загальна сума збитків склала 247 тис. грн.