ua en ru

В Києві 10 жовтня відбудеться засідання Ради міністрів закордонних справ ГУАМ, - Дікусаров

В Києві 10 жовтня відбудеться ювілейне засідання Ради міністрів закордонних справ Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ. Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"В секретаріаті Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ заплановане проведення ювілейного засідання з нагоди 15-річчя організації. Планується участь міністрів закордонних справ країн-членів ГУАМ та країн-партнерів: США, Японії та ЄЕК", - зазначив Дікусаров.

За його словами, в рамках ГУАМ на сьогоднішній день розробляються нові програми співпраці з США та Японією, а діяльність ГУАМ набула прагматичного характеру:

"Це стосується забезпечення вільної торгівлі, формування транспортного коридору, взаємодії з метою боротьби з тероризмом, оргзлочинністю і розповсюдженням наркотиків", - додав речник МЗС.

Організація за демократію і економічний розвиток (ГУАМ) створена в 1997 році Грузією, Україною, Азербайджаном і Молдовою (з 1999 по 2005 в організацію також входив Узбекистан).

Читайте також: Для проведення саміту Україна-ЄС на сьогодні немає відповідних умов, - посол Євросоюзу