ua en ru

У Казані убитий заступник голови духовного управління мусульман Татарстану, муфтій республіки поранений

У Казані убитий заступник голови духовного управління мусульман Татарстану, муфтій поранений. Як повідомили в прес-центрі Міністерства внутрішніх справ Росії, машина муфтія Татарстану Ілдуса Файзова була підірвана на перехресті вулиць Мусіна і Четаєва.

Начальник навчального відділу Духовного управління мусульман регіону (заступник голови управління) Валіулла Якупов був убитий. Вогонь по ньому відкрили невідомі, коли він виходив зі свого будинку.

Правоохоронні служби Казані підняті по тривозі, ведеться пошук злочинців. Під посилений контроль поліції взяті лідери мусульманського духовенства і найважливіші релігійні та урядові об'єкти.

За фактом вбивства Якупова вже порушено кримінальну справу за ст.105 Кримінального кодексу РФ (вбивство).

Як повідомили в Слідчому комітеті РФ, його розстріляли невідомі в під'їзді будинку, в якому він жив, в момент, коли він збирався виходити. Священнослужителю вдалося дістатися до свого автомобіля, де він і помер.

В даний час на місці події працює слідчо-оперативна група, встановлюються всі обставини скоєного злочину.

Раніше повідомлялося, що решта керівників духовного управління мусульман вже взяті під охорону. Також під посилену охорону взяті релігійні ісламські об'єкти республіки.