ua en ru

В Ізраїлі заарештовано двох громадян Палестини, підозрюваних у вбивстві єврейської сім'ї

В Ізраїлі заарештовано двох громадян Палестини, яких підозрюють у вбивстві єврейської сім'ї, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Як повідомили представники ізраїльських спецслужб, обидва затриманих 17-18-літні Хакім Мазен Авад і Амжад Махмад Авад доводяться один одному родичами. Вони проживають в поселенні Аварта.
Ізраїльська служба безпеки "Шин-Бет" оголосила, що палестинці вже зізналися у вбивстві 11 березня двох дорослих і трьох дітей в поселенні Ітамар. Крім цього, вони зізналися, що є прихильниками терористичної організації "Народний фронт звільнення Палестини". За їх словами, вбивство було скоєно з помсти і злочинці не каються у скоєному.
За інформацією газети "Едіот Ахронот", дядько Х.Авада був як палестинський бойовик знищений армією Ізраїлю в 2003 р., А роком раніше брав участь у вбивстві п'яттох осіб у тому ж Ітамарі.
За повідомленням представників спецслужб, крім основних підозрюваних затримано ще шість осіб, яким можуть пред'явити звинувачення в приховуванні злочинців і приховуванні доказів.

Нагадаємо, 12 березня на Західному березі Йордану було вбито п'ятеро ізраїльських поселенців: матір, батька і трьох дітей у віці 11 років, трьох років і трьох місяців.