В Івано-Франківській обл. суд повернув у власність держави майно інституту на 45 млн грн

Господарським судом Івано-Франківської області задоволено позов прокуратури області та визнано за державою право власності на будівлю інженерного корпусу Українського державного конструкторсько-технологічного інституту транспорту АПК і господарські споруди вартістю майже 45 млн грн, які розташовані в центрі м. Івано-Франківська.

Господарським судом Івано-Франківської області задоволено позов прокуратури області та визнано за державою право власності на будівлю інженерного корпусу Українського державного конструкторсько-технологічного інституту транспорту АПК і господарські споруди вартістю майже 45 млн грн, які розташовані в центрі м. Івано-Франківська. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Прокурорською перевіркою встановлено, що спірні приміщення є об'єктами державної власності та перебувають у користуванні зазначеного інституту на праві оперативного управління.

Водночас право власності на них за державою не було оформлено, що позбавляло можливості в повній мірі використовувати їх для реалізації державних потреб і надавало можливість різним установам та організаціям вживати активні дії, спрямовані на встановлення за ними права власності на будівлі.

З метою запобігання незаконного оформлення права власності на вказані приміщення іншими особами, прокуратура Івано-Франківської області звернулась до суду з відповідним позовом.