ua en ru

В Італії суд звинуватив Берлусконі у підкупі свідків у справі про секс з неповнолітньою

Італійський суд звинуватив скандального екс-прем'єра Сільвіо Берлусконі у підкупі свідків у справі про платний сексі з неповнолітньою. Як стало відомо сьогодні з матеріалів міланського суду, в січні 2011 р. Берлусконі зібрав у своєму особняку близько десятка дівчат, які брали участь у його пікантних вечірках, для розмови з юристами, після чого дівчата почали щомісяця отримувати по 2,5 тис. євро - імовірно, за дачу "правильних" свідчень в суді.

Згодом свідки в один голос заявляли на слуханнях, що у вечірках на віллі Берлусконі не було ніякого сексуального підтексту, передає Associated Press з посиланням на матеріали суду.

У червні 2013 р. Берлусконі був засуджений до семи років в'язниці за сексуальний зв'язок з неповнолітньою танцівницею марокканського походження Карімою Ель-Махрут, відомої як "Рубі-Серцеїдка". В провину екс-прем'єру звинувачували саме плата за секс з 17-річною, що є в Італії злочином. І політик, і "потерпіла" не заперечували, що Берлусконі давав їй гроші і дарував подарунки, але запевняли, що сексуальному зв'язку між ними не було.

Берлусконі оскаржив вирок, який може набути чинності лише після розгляду всіх апеляцій, а це може зайняти дуже тривалий час.