ua en ru

В Ірані знайдено родовища нафти і газу на кордоні з Іраком і Туркменістаном

В Ірані знайдено великі родовища нафти і газу в районі кордону з Іраком і Туркменістаном. Міністр нафти Ірану Рустам Кашемі не повідомив про запаси сировини на ділянці провінції Хорасан-Разаві, яка межує з Туркменією і Іраком, передає "Росія 24".

Виявлення родовища стало першим за останні 30 років. Стало також відомо, що запаси родовища в 350 км на південь від Багдада поки не оцінені.

У 2012 р. в Ірані було розвідано нафтогазових родовищ об'ємом в 2 млрд барелів нафтового еквівалента. Сукупну вартість доведених запасів Ірану оцінили в 37 трлн дол.

Іран посідає четверте місце в світі після Венесуели, Саудівської Аравії та Канади. За запасами газу країна посідає третє місце, на другому - Росія, на першому - США.

Раніше Кашемі повідомив, що з нового року в Ірані (березень 2012 р.) обсяги продажу нафти і доходи від її продажі різко впали.

На початку року влада Євросоюзу заявили про відмову від імпорту нафти з Ірану. Караючи Іран, Європі довелося погіршити і власне положення: якщо у розвинених країн, таких як Нідерланди і Франція, іранська нафта в структурі імпорту не перевищувала 4%, то Італія та Іспанія 13% нафти імпортували саме з Ісламської Республіки.

Читайте також: Експорт нафти з Ірану знизився за останні 9 місяців на 40%