ua en ru

В Іраку в результаті серії терактів вчора загинули щонайменше 14 людей

В Іраку в результаті серії вибухів, що прогриміли вчора, загинули щонайменше 14 людей. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву співробітників служби безпеки країни.

Повідомляється, що начинений вибухівкою автомобіль вибухнув біля шиїтської мечеті в південному місті Басра. В результаті теракту загинули чотири людини, близько 34 отримали поранення. Вибух пролунав в той час, коли люди виходили з мечеті.

У місті Ель-Фаллуджа, розташованому за 65 км на захід від Багдада, автомобіль, яким керував терорист-смертник, вибухнув біля КПП. В результаті загинули четверо поліцейських, ще п'ять отримали поранення. В результаті ще одного теракту в Ель-Фаллуджі були поранені три іракських солдати, коли повз патруля, що рухався по дорозі, на узбіччі вибухнув фугас.

У місті Гарма, що за 30 км на північний захід від Багдада, троє поліцейських загинули і п'ятеро поранені в результаті двох вибухів. Спочатку терорист-смертник підірвав свій вибуховий жилет, потім вибухнув начинений вибухівкою автомобіль.

На північному сході Багдада поруч з патрулем іракської армії вибухнув автомобіль. Одна людина загинула, 14 отримали поранення, у тому числі 10 солдатів.

Ще одна людина загинула в результаті вибуху бомби в Багдаді, і один солдат був убитий в результаті вибуху бомби в Мосулі.

Жодне з діючих у країні терористичних угрупувань не узяло на себе відповідальність за ці атаки.