ua en ru

В Індії тривають акції протесту через смерть дівчини, згвалтованої 6 чоловіками

В Індії тривають акції протесту у зв'язку зі смертю дівчини, згвалтованої шістьма чоловіками. Всі вони затримані і звинувачуються у вбивстві дівчини. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на місцеві ЗМІ.

Про смерть 23-річної дівчини, яка стала жертвою згвалтування в середині грудня, стало відомо сьогодні. У зв'язку з цим влада, побоюючись нової хвилі заворушень, перекрили центр Нью-Делі, в тому числі закрили центральні станції міського метро.

Поліція Нью-Делі повідомила, що у зв'язку зі смертю постраждалої у лікарні злочинцям пред'явлені звинувачення у вбивстві, що означає, що за індійськими законами їм загрожує страта.

Нагадаємо, напад на дівчину було скоєно 16 грудня 2012 р. в автобусі, при цьому її супутник був жорстоко побитий. Після того, як про все сталося стало відомо, по країні прокотилася хвиля демонстрацій з вимогами стратити вчинили злочин. У зіткненнях демонстрантів і поліції постраждали 145 людей, з них 80 поліцейських.

Повідомляється, що як мінімум двоє співробітників правоохоронних органів були звільнені у зв'язку з відмовою порушити кримінальну справу. При парламенті країни створена спеціальна комісія, яка розгляне питання про посилення покарання за подібні злочини.

Читайте також: В Індії пройшли демонстрації за права жінок у зв'язку з відмовою поліції розслідувати згвалтування студентки