ua en ru

В Індії поліцейські застрелили трьох осіб під час заворушень у штаті Джамму і Кашмір

В Індії поліцейські застрелили трьох осіб під час заворушень у штаті Джамму і Кашмір, жертвами конфлікту за три місяці вже стали більше 100 осіб, передає РБК з посиланням на Associated Press. Ще 16 осіб отримали поранення.
Інцидент стався в м. Анантнаг, який знаходиться на півдні штату. За версією сил безпеки, сьогодні там відбувалися похорони 17-річного підлітка, який потонув. Під час процесії натовп спровокували до антиурядових дій, і вона спробувала підпалити будинок місцевого політика, налаштованого проіндійски. В результаті сили поліції і ополченців були змушені відкрити вогонь по процесії.
Самі учасники похорону заявляють, що не намагалися завдати шкоди житлу політика і що сили правопорядку Індії ніхто не провокував.
Кашмір - регіон з строкатим релігійним і етнічним складом. В даний час він поділений на індійську частину (штат Джама і Кашмір), пакистанську (провінція Азад Кашмір) і невелику частину, контрольовану Китаєм. В історії ХХ століття з-за цієї території неодноразово спалахували війни між Індією і Пакистаном, які, втім, до серйозних територіальних змін не привели. При цьому обидві сторони провокують місцеве населення на антиурядові виступи в своїх політичних інтересах.