ua en ru

В ході заворушень під час візиту Меркель до Афін затримано більше 200 осіб

В Афінах у ході демонстрації протестуючих проти жорстких вимог Євросоюзу щодо скорочення бюджетного дефіциту Греції, яка переросла в зіткнення з поліцією, були затримані 214 осіб, передає Associated Press. Заворушення незадоволених політикою іноземних кредиторів щодо Греції сталися на тлі візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель.

У загальній складності в демонстраціях в Афінах взяли участь близько 50 тис. чоловік. Вони вимагали від національного керівництва припинити скорочувати витратні частини бюджету на догоду кредиторам, а від канцлера Німеччини, в особі якої представлявся весь ЄС, припинити порушувати грецький суверенітет і втручатися в економічну політику країни. Відзначимо, що ФРН є найбільшим "спонсором" всіх європейських антикризових механізмів.

За даними поліції, під час розгону протестних акцій кілька людей отримали легкі поранення. Найбільш проблемна ситуація склалася, коли група активістів спробувала піти на штурм резиденції прем'єр-міністра країни, де в цей момент проходила зустріч лідерів.

Меркель ніяк не прокоментувала факт демонстрацій, заявивши, що прибула до Афін, щоб на місці подивитися, як йде процес економічного реформування. "Я сподіваюся, що Греція збереже свою присутність в єврозоні. Як партнери ми продовжуємо працювати над цим", - підкреслила вона.

Нагадаємо, в даний момент на вимогу "трійки" кредиторів (ЄС, Європейський центральний банк, Міжнародний валютний фонд уряд Греції проводить додатково скорочення витрат на 12 млрд євро. Подібна політика продовжується п'ятий рік поспіль, що призвело до значного зубожіння домогосподарств, повсюдному зниженню рівня життя і зростання безробіття.

Читайте також: Меркель упевнена, що Греція повинна залишитися в єврозоні