ua en ru

В ході АТО втрати силовиків склали 24 убитих і близько 70 поранених, - ІС

В ході антитерористичної операції в східних областях України втрати силовиків склали 24 убитих і близько 70 поранених.

В ході антитерористичної операції (АТО) у східних областях України втрати силовиків склали 24 убитих і близько 70 поранених. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний спротив" (ІС) Дмитро Тимчук.

"За даними групи "Інформаційний спротив", у ході АТО були зафіксовані наступні втрати: Збройні сили України - 16 осіб; СБУ - 3 людини; ВВ МВС (Національна гвардія) - 5 осіб", - написав Тимчук.

За його словами, поранених налічується близько 70 осіб.

Зазначимо, що Збройні сили України сьогодні вночі припинили дії розвідувальної групи терористів у районі проведення АТО. За даними прес-служби Міністерства оборони, терористи зі стрілецької зброї обстріляли два блокпости, проте штурм був відбитий військовослужбовцями. Постраждалих серед українських військовослужбовців і цивільного населення немає.

Як повідомлялося напередодні, у м. Ізюмі Харківської області вночі сепаратисти з боку Донецької області напали на базу бійців, які здійснюють АТО. Двоє бійців Національної гвардії отримали поранення.

АТО проти озброєних сепаратистів триватиме, заявив учора під час зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

За даними ООН, під час зіткнень і АТО на південному сході України було вбито 127 людей. Також, за словами помічника генерального секретаря ООН Івана Шимоновича, місії ООН відомо про 112 випадках незаконного затримання людей у цих регіонах, і, як і раніше, викликає занепокоєння доля 49 осіб, які вважаються незаконно затриманими.