ua en ru

У Хмельницькій обл. суд засудив 4 чоловік до 8 років в'язниці за спробу збуту збідненого урану

У Хмельницькій області суд засудив чотирьох осіб до 8 років в'язниці за спробу збуту збідненого урану.

У Хмельницькій області суд засудив чотирьох осіб до 8 років в'язниці за спробу збуту збідненого урану. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Волочиський районний суд Хмельницької області 9 жовтня засудив до 8 років позбавлення волі громадян Росії, Білорусії, Молдови та Вірменії, які в серпні 2013 року на території України намагалися збути 2,7 кг збідненого металевого урану", - йдеться в повідомленні.

У ході вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 265 КК України (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами), засуджені було викрито та затримано співробітниками Служби безпеки України. Радіоактивний матеріал вилучено, а до винних осіб застосовано запобіжний захід - утримання під вартою.

Крім цього, один з них також визнано винним за ч. 2 ст. 201, ч. 3 ст. 321 КК України у вчиненні контрабанди приладу з металевою ртуттю вагою 1,6 кг і незаконного поводження з цим отруйною речовиною, яку за вироком суду конфісковано.

Нагадаємо, в травні 2014 р. СБУ порушила справу за фактом перевезення громадянами України і РФ іонізуючого речовини для виготовлення вибухівки.