ua en ru

Отруєння на весіллі у Хмельницькому: Госпіталізовано 16 осіб

У Хмельницькому після святкування весілля з отруєнням госпіталізовані 16 людей.

У Хмельницькому після святкування весілля з отруєнням госпіталізовані 16 людей. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

22 та 23 липня у м. Хмельницький до міської інфекційної лікарні з попереднім діагнозом гастроентероколіт госпіталізовано 16 осіб, в тому числі 2 дітей, які 20 липня святкували весілля в одному із кафе міста. Всього на святкуванні перебувало близько 150 осіб.

Станом на 7:00 24 липня госпіталізовані знаходяться у стані середнього ступеня важкості. Фахівцями міської СЕС в осередку захворювання проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється.

Читайте також: У Києві отруїлися 47 працівників офісного центру, 27 з них госпіталізовані

В Україні з червня по 19 липня зафіксовано 10 спалахів гострих кишкових інфекцій, в результаті яких постраждали 186 осіб. Про це заявляв начальник відділу санітарної охорони території Державної України СЕС Олександр Заїка.

За його словами, в переважній більшості основним збудником була Salmonella enteritidis, групи D. Заїка відзначив, що така кількість спалахів гострих кишкових інфекції щорічно приблизно однакова.

Разом з цим, Заїка відзначив, що для того, щоб застерегти себе від кишкових отруєнь і токсикоінфекцій, потрібно дотримуватися загальновідомих правил безпечного харчування. Зокрема, необхідно забезпечувати чистоту всього, що має відношення до їжі і напоїв, створити належні умови зберігання продуктів, подавати гарячі страви з м'яса і риби після ретельної термообробки, вживати лише свіжі продукти.