ua en ru

У Херсоні спущений на воду танкер із запланованої серії судів вартістю 50 млн дол

На Херсонському суднобудівельному заводі (ХСЗ, м. Херсон, Україна), що входить до складу суднобудівельного підрозділу "Смарт-Холдингу" - Smart Maritime Group, відбувся урочистий спуск на воду танкера-продуктовоза проекту RST27. Це перше з серії повнокомплектних судів, що будуються на заводі в рамках контракту з групою компаній SVL (Мальта). Загальна вартість контракту - понад 50 млн дол. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Судно призначене для морського і змішаного ("річка-море") транспортування сирої нафти і нафтопродуктів, зокрема бензину, без обмеження по температурі спалаху, із забезпеченням перевезення вантажу з підтримкою температури 60 °С. Забезпечується одночасне перевезення двох сортів вантажу.

При проектуванні танкера враховані спеціальні вимоги нафтових компаній, а також дотримані додаткові екологічні обмеження класу Російського морського регістру судноплавства "ЕКО Проект" (ECO-S).

Контракт на будівництво трьох повнокомплектних танкерів "річка-море" був підписаний між ХСЗ і мальтійською компанією SVL в 2011 році. Головне судно проекту RST27 на заводі було закладене 21 жовтня 2011 року. Готовність другого і третього судна серії в даний час складає 64% і 59,3% відповідно. Виконання контракту передбачається завершити в 2013 році.