ua en ru

У Харківській області після теракту можуть заборонити масові заходи

У Харківській області після теракту 22 лютого можуть заборонити масові заходи. Про це 23 лютого під час брифінгу в облдержадміністрації заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, передає прес-служба ХОДА.

"Я вважаю, що організатори масових акцій також повинні бути відповідальні за свої дії. Ситуація в країні непроста. На відстані 100 км від Харкова відбувається військовий конфлікт, а кордон з РФ знаходиться в 50 км від міста. Основна наша задача зробити висновки і зміцнити обороноздатність регіону, посилити роботу проти диверсійних груп. Харків - українське місто і ніхто не зможе нас залякати. Будемо рухатися разом до тих цілей, про які ми говоримо", - сказав Ігор Райнін.

Також керівник області додав, що мирна акція, яка проходила від пам'ятника Шевченка до площі Конституції зібрала близько 4 тис. осіб. Вона пройшла без пригод. У той же час, організаторів акції біля Палацу Спорту попереджали про складнощі, пов'язаних з охоронною цієї місцевості. Попередньо правоохоронці обстежили всю територію.

Зараз розслідуванням теракту займається Генеральна прокуратура і УВС в Харківській області, а також СБУ. Сьогодні в область прибули заступник Генерального прокурора України заступник міністра МВС. Після всебічного вивчення пригоди громадськості будуть дані відповіді на всі питання.

Нагадаємо, за даними прокуратури, під час теракту в Харкові 22 лютого вибухнула протипіхотна міна.