ua en ru

В Харківській обл. через отруєння в їдальні гімназії госпіталізована 21 особа

До інфекційного відділення Богодухівської центральної районної лікарні 5-7 жовтня з діагнозом "гостра кишкова інфекція" госпіталізована 21 людина, у т. ч. 19 дітей Богодухівської гімназії №1 та №2. Про це повідомляє прес-служба Міністерства здоров'я України.

Постраждалі пов'язують виникнення захворювання із харчуванням 4-5 жовтня у їдальні Богодухівської гімназії №1.

Епідрозслідування спалаху розпочато 6 жовтня фахівцями обласної та Богодухівської районної санепідстанцій. Наказом Головного управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації створено оперативний штаб по локалізації та ліквідації захворюваності.

"Під час епідрозслідування стану організації харчування в гімназії на харчоблоці виявлено порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму, а саме: недотримуються правила зберігання харчових продуктів та сировини, виявлено продукти без маркування та супровідної документації, що підтверджує її якість та безпечність, відсутній контроль за організацією харчування у закладі, порушено ведення медичної документації, у т.ч. по контролю за організацією харчування, недостатня кількість інвентарю для прибирання тощо", - йдеться в повідомленні МОЗ.

Під час епідрозслідування інфекції проведено бактеріологічне обстеження 13 осіб, у т.ч. трьох працівників харчоблоку, одного постачальника харчових продуктів, одного продавця магазину, який знаходиться поблизу гімназії, в гімназії відібрано чотири проби харчових продуктів, дві проби води комунального водогону, 40 змивів з обладнання харчоблоку та об'єктів навколишнього середовища. Комплекс протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів триває.

Читайте також: В Одеській обл. з гострим гастроентеритом госпіталізовано 12 вихованців дитячого комбінату №8 м. Іллічівськ