ua en ru

У Харкові знову знеструмлені лінії тролейбусних і трамвайних маршрутів

У Харкові знову знеструмлені лінії тролейбусних і трамвайних маршрутів Джерело фото:ZN.UA
У Харкові сьогодні, 2 грудня, знову знеструмлені лінії на деяких тролейбусних і трамвайних маршрутах.

У Харкові сьогодні, 2 грудня, знову знеструмлені лінії на деяких тролейбусних і трамвайних маршрутах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міської ради.

"АК "Харківобленерго" знову знеструмила лінії на деяких тролейбусних і трамвайних маршрутах міста.Це пов'язано з необхідністю зменшити споживання електроенергії в зв'язку з аварією на енергоблоці №3 Запорізької АЕС", - йдеться в повідомленні.

За даними Департаменту транспорту, трамваї №16, 16А, 23, 26 і 27 змінили свої маршрути, а тролейбуси №7, 45 і 46 тимчасово не курсують.

При цьому в міськраді повідомляють, що в Харкові через брак генеруючих потужностей будуть продовжуватися відключення електроенергії.

"У Харкові існує 10 черг відключення, залежно від витрат НЕК "Укренерго" приймає рішення про кількість відключених абонентів. У кожної з черг знаходяться різні об'єкти, оскільки компанія відключає не окремі об'єкти, а лінії або підстанції", - повідомили в прес-службі "Харківобленерго".
Так, 1 грудня 2014 р. за командою чергового диспетчера НЕК "Укренерго" р. по Харкову і Харківській області вводилися графіки аварійних відключень з 1 по 7 чергу загальним навантаженням 178 МВт. В результаті чого частково знеструмлювали промислові підприємства, міськелектротранспорт, жилищнобытовая сфера та інші споживачі електроенергії.

Сьогодні, 2 грудня, 07:39 були введені графіки аварійних відключень з 1 по 6 чергу, а в 10:40 - у повному обсязі. Тривалість і обсяги відключень електроенергії в подальшому будуть регламентовані диспетчером НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, вчора в Харкові через аварію на "Харківобленерго" зупинилися трамваї і тролейбуси.