ua en ru

У Харкові СБУ викрила "штаб-квартиру" сепаратистів, які готували теракти в місті

В Харкові Служба безпеки України викрила "штаб-квартиру" сепаратистів, які готували теракти в місті.

В Харкові Служба безпеки України викрила "штаб-квартиру" сепаратистів, які готували теракти в місті. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У м. Харків Служба безпеки України викрила і ліквідувала нелегальну друкарню, яка була осередком і "штаб-квартирою" злочинної групи, яка виготовляла та розповсюджувала сепаратистські агітки, готувала антиукраїнські акції і теракти в місті", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, сепаратисти обладнали друкарню в підвалі однієї з харківських багатоповерхівок. Поліграфічний цех був обладнаний охоронною сигналізацією, датчиками руху та "тривожними кнопками".

У приміщенні виявлено понад 50 пляшок з "коктейлями Молотова", каністри і велика кількість ємностей, підготовлених для розливу запальної рідини.

Співробітники СБУ вилучили понад 3 тис. надрукованих листівок із закликами до проведення в Харкові сепаратистських акцій, спрямованих на порушення територіальної цілісності України і підтримку терористичних організацій.

Також було вилучено комп'ютерну техніку, на якій виготовлялася агітаційна продукція, матеріали антиукраїнського змісту. У сейфі зберігалися саморобні печатки комерційних структур та громадських організацій, засоби мобільного зв'язку для координаторів акцій.

Крім цього, оперативники СБУ знайшли складені бойовиками списки особового складу деяких добровольчих батальйонів з особистими даними бійців.

Тривають оперативно-слідчі дії по встановленню всіх організаторів та учасників злочинної групи.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ вчора у місті Гірник Донецької області затримала трьох терористів так званої "Донецької народної республіки", які зберігали арсенал зброї та боєприпасів.