ua en ru

У Грузії найближчим часом повинна відбутися зустріч Іванішвілі і Саакашвілі

У Тбілісі сьогодні завершився другий раунд переговорів з передачі влади коаліції "Грузинська мрія", що виграла парламентські вибори, під керівництвом мільярдера Бориса (Бідзіни) Іванішвілі, який очолить новий уряд Грузії. Як повідомив журналістам депутат парламенту Павле Кублашвілі - представник партії "Єдиний національний рух", лідером якої є Президент Грузії Михайло Саакашвілі, найближчим часом очікується зустріч Президента з Іванішвілі, хоча в якому форматі вона відбудеться, поки невідомо.

"Сьогоднішня зустріч сторін була дуже важливою, оскільки "Грузинська мрія" вже назвала своїх кандидатів в міністри. Виходячи з цього, процеси, які почнуться в найближчий день, будуть важливими. Я хочу підкреслити, що ні на одному рівні не відбувається (з боку партії, що програла) призначення або представлення якої-небудь кандидатури. Йде робоча процедура на рівні комунікації і обміну інформацією між діючими міністрами і кандидатами на міністерські пости", - сказав Кублашвілі. Втім, до затвердження нового уряду новим парламентом рішення приймаються колишньою владою.

Нагадаємо, після програшу правлячій партії на виборах Саакашвілі заявив, що йде в опозицію, хоча його президентський термін закінчується осінню 2013 року. Перше засідання нового уряду відбудеться 20 жовтня в новій парламентській столиці грузії - місті Кутаїсі.

Читайте також: Бідзіна Іванішвілі оголосив склад нового уряду Грузії