ua en ru

У Греції буде оголошено новий тендер на продаж газової компанії DEPA

У Греції після провалу тендера на продаж газової компанії DEPA буде оголошено новий. Про це сьогодні повідомив заступник міністра енергетики балканської держави Асімакіс Папагеоргіу, передає Reuters.

Чиновник заявив, що в уряді отримали лише одну заявку на придбання компанії - від азербайджанської компанії SOCAR. Новий тендер буде оголошений найближчим часом.

Приватизація DEPA мала принести до грецький бюджет 900 млн євро.

Експерти побоюються, що провал першого "раунду" продажі DEPA може негативним чином вплинути на масштабні плани щодо приватизації державних компаній в Греції в поточному році.

Термін прийому юридично зобов'язуючих пропозицій в рамках державного тендеру з приватизації DEPA завершився сьогодні в 14:00 мск. Передбачалося, що Газпром стане єдиним реальним претендентом на грецьку газову компанію. Зазначимо, що інший великий претендент на DEPA - компанія M & M Gas, спільне підприємство грецьких фірм Motor Oil і Mytilineos, - раніше сьогодні також відмовилася від своєї заявки на приватизацію. Також від участі у конкурсі відмовилася російська група "Синтез" Леоніда Лебедєва.

Корпорація DEPA займається оптовими закупівлями, торгівлею та постачанням природного газу промисловим споживачам та домогосподарствам Греції. В даний час Грецькій Республіці належить 65% акцій компанії, ще 35% знаходиться у власності у місцевої нафтопереробної компанії Hellenic Petroleum SA

Читайте також: Приватизація грецької DEPA провалилася через відсутність заявок