ua en ru

У Держгеослужбі запровадять відкриті електронні торги по видачі дозволів на користування надрами

У Державній службі геології та надр планують запровадити відкриті електронні торги по видачі дозволів на користування надрами.

У Державній службі геології та надр планують запровадити відкриті електронні торги по видачі дозволів на користування надрами. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації заявив глава служби Дмитро Кащук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буде створено сайт, оператором якого буде одне з державних підприємств. Постанова так і називається: "Про проведення експерименту з впровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів", - сказав Кащук.

За його словами, кожен надрокористувач матиме свій електронний кабінет, електронні ключі, право електронного підпису. Надрокористувач зможе брати участь в аукціоні, подаючи лише незначну кількість документів. Він зазначив, що зараз, згідно з порядком отримання дозволів через аукціон, надрокористувачі зобов'язані представляти чотири документа.

Нагадаємо, у Державній службі геології та надр планують видавати спеціальні дозволи на користування надрами без аукціону лише тим підприємствам, 100% яких належать державі.