ua en ru

У Фастові до довічного ув’язнення засуджений вбивця 9 жінок

Фастівський міськрайонний суд засудив до довічного ув'язнення серійного вбивцю і ґвалтівника, який протягом 5 років скоював злочини на території Фастівського району Київської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

На рахунку вбивці - 9 жертв. Серед них дорослі жінки та неповнолітні дівчата.

Прокуратура довела, що впродовж 2006-2011 рр., раніше судимий уродженець м. Боярка у Київській області скоїв серію вбивств та зґвалтувань. 46-річний чоловік був неодружений, не працював та сильно пиячив. Проживав у місті Фастові разом зі своєю співмешканкою. Свої злочини він вчиняв у Фастівському районі.

Своїх жертв, убивця душив або вбивав ножем. Жінок маніяк переважно чатував біля відлюдних місць. Переконавшись, що поблизу нікого не має, він нападав на них, затягував до лісосмуги та ґвалтував. Щоб жертви не зверталися до міліції, душив їх. Тіла він залишав на місці злочину, присипавши листям та гілками. Серед жертв маніяка також його падчерка.

Дії засудженого кваліфіковані відповідними статтями Кримінального кодексу України, тобто як умисне вбивство з особливою жорстокістю поєднане із зґвалтування та розбійний напад.

В судовому засіданні провина чоловіка в інкримінованих йому злочинах повністю доведена. При проведені процесуальних і слідчих дій він поводився стримано. Самостійно розповідав та показував на місцевості, як саме вбивав та ґвалтував. Засуджений повністю визнав свою вину, але так і не розкаявся у скоєному.