ua en ru

У Єгипті суд засудив чоловіка до 3 років в'язниці за образи і глузування над ісламом

У Єгипті суд засудив чоловіка до 3 років в'язниці за образи і глузування над ісламом, які той публікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Про це повідомляє Al-Arabia.
Згідно з матеріалами кримінальної справи Айман Юсеф Мансур використовуючи можливості міжнародної соціальної мережі Facebook "відкрито ображав священний Коран, Пророка, його сім'ю і всіх мусульман". Він був затриманий в серпні ц.р., з того моменту знаходився під арештом.
Згідно єгипетським законам образа релігійних почуттів є правопорушенням. Раніше дану статтю в основному застосовували для переслідування шиїтів в сунітському Єгипті.
У матеріалах суду не зазначено, представником якої конфесії є засуджений, але підкреслюється, що "всі представники одного виду віросповідання повинні бути абсолютно терпимі до існування інших навчань".
До недавнього часу Єгипет був однією з найбільш світських країн арабського сходу, однак після повалення Хосні Мубарака у громадян і іноземців з'являється все більше побоювань, що в країні можуть бути прийняті норми шаріату і вона втратить колишньої вигляд. Крім мусульман сунітів, в Єгипті проживає незначна кількість шиїтів, велика громада християн-коптів, а також іудеї.