ua en ru

В єгипетському г.Ісмаілія сотні протестуючих захопили будівлі місцевої адміністрації

У Єгипті в г.Ісмаілія сотні протестуючих проти влади Президента країни Мохаммеда Мурсі захопили будівлі місцевої адміністрації, передає Reuters. Поліція застосувала проти натовпу сльозогінний газ.

Згідно з повідомленнями свідків, сьогодні, в день другої річниці повстання, зіткнення між опозиційно налаштованою молоддю і поліцією спалахнули принаймні в 4 містах. Раніше в Ісмаїлії супротивники Мурсі і його руху "Брати-мусульмани" підпалили штаб-квартиру ісламістів.

Нагадаємо, 25 січня 2011 р. в Єгипті почалися масові антиурядові виступи. Демонстранти, що належать до самих різних соціальних і вікових груп, домоглися відставки Хосні Мубарака, який перебував при владі з 1981 р.

Новий президент Мурсі 22 листопада 2012 р. підписав указ, який розширює його повноваження на шкоду законодавчій і судовій гілкам влади. Його рішення викликало хвилю критики з боку єгипетської опозиції. Заворушення почалися по всій країні 23 листопада 2012 Мурсі був змушений зникнути з президентського палацу, осаждаемого протестуючими.

Одночасно з мітингом опозиції в країні пройшли мітинги й на підтримку глави держави. У цій обстановці Мурсі пішов на компроміс з армією. Спірні положення декларації були скасовані 9 грудня 2012 Крім того, нещодавно в країні була прийнята нова конституція, розроблена при визначальний вплив ісламістів і вводить принципи шаріату в систему державного устрою.

Читайте також: У Єгипті в річницю революції спалахнули нові заворушення