ua en ru

У Джанкої чоловік вбив дитину

У Джанкої на вул.Західній, 18 червня в другій половині дня, був вбитий п'ятирічний хлопчик, пише «Комерсант-Україна». Як повідомили у відділі із зв'язків з громадськістю Головного управління (ГУ) МВС в Криму, до дітей, що грали в пісочниці - п'ятирічного Віктора, його трирічної сестри і сусідської п'ятирічної дівчинки підійшов чоловік, як пізніше з'ясувалося, їх сусід. "Звернувшись до хлопчика, чоловік попросив його подивитися на красиву пташку, що нібито пролітала в небі. Коли дитина підняла голову, чоловік завдав їй удару ножем в шию і втік. Перелякані діти кинулися до матері хлопчика. Вона вискочила в двір і викликала швидку допомогу", - повідомляє кримський главк. Лікарі швидкої допомоги констатували смерть дитини і викликали міліцію.

На місце події прибули співробітники слідчо-оперативної групи на чолі із заступником міністра внутрішніх справ - начальником ГУ МВС в Криму Олександром Просоловим. Через три з половиною години підозрюваний був затриманий на горищі гаража, розташованого в сусідньому дворі. При огляді у нього був вилучений ніж. За словами очевидців, під час слідчих дій на місці події чоловік сказав, що "в зовнішності хлопчика був син диявола".

Відносно підозрюваного слідче управління кримського главку порушило кримінальну справу за ч.2 ст.115 КК ("умисне вбивство малолітнього"). Крім того, його направили на психіатричну експертизу. "Особа, що зробила таке діяння, може проявити як певний ступінь хитрості, так і певний ступінь неосудності", - повідомив журналістам начальник Джанкойського райміськвідділу міліції Віталій Пашинін.