ua en ru

У ДТП під Бєлгородом загинув один українець і четверо поранені, - МЗС України

У ДТП під Бєлгородом загинув один українець і четверо поранені, - МЗС України

У дорожньо-транспортній пригоді з українським мікроавтобусом, що сталася 4 лютого 2015 р. у Бєлгородській області Росії,загинув один громадянин України і четверо українців були поранені. Про це йдеться у повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій з посиланням на дані Міністерства закордонних справ України.

"Вранці 5 лютого на 13-му кілометрі дороги "Бєлгород-Павловськ" поблизу с. Совєтське Алексєєвського району мікроавтобус "Мерседес" з українськими номерами зіткнувся з вантажівкою "Камаз", в результаті чого 11 осіб, у тому числі один громадянин України загинуло та 4 особи - громадяни України, постраждали", - наголошується у повідомленні.

Всього в автобусі, за даними МЗС України, було 15 осіб.

Автобус, за даними МЗС України, рухався з Бєлгорода в Луганськ.

За попередніми даними, водій виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з вантажівкою.

Водночас, як повідомляє МВС Росії, всі учасники зазначеного ДТП, за винятком водія вантажівки, є жителями Луганської та Донецької областей.

Зокрема, за даними російської міліції, на місці ДТП загинули водій мікроавтобуса П. В. Зеленюк і дев'ять пасажирів: Світлана Магильна 1973 року народження (місто Луганськ), Лідія Кошман 1950 року народження (Луганська область), Світлана Денисова 1961 року народження (Луганська область), Анатолій Гук 1962 року народження (Луганська область), Валерій Михайлов 1954 року народження (Луганська область), Андрій Капленко 1974 року народження (Донецька область), Людмила Гаруз 1971 року народження (Луганська область), Олександр Кошман 1952 року народження (Луганська область) і Анатолій Юдін 1995 року народження (Луганська область).

Як зазначає МВС РФ, Марія Гуржванка 1954 року народження, мешканка Луганської області, від отриманих травм померла в лікарні.

В Алексєєвській лікарні (РФ) станом на вечір 4 лютого перебував водій КамАЗа А. О. Вовчук, житель міста Сальска Ростовської області, жителі Луганська Анатолій Будков 1955 року народження, Наталія Осташова 1962 року народження, Наталія Юдіна 1964 року народження, а також жінка, чиє ім'я поки не встановлено, ймовірно, Наталія Булкова 1954 року народження, жителька Луганська.

Прізвище ще одного постраждалого поки невідоме російському МВС.

Нагадаємо, за даними так званої "Луганської народної республіки", яка зараз контролює Луганськ і воює з силами АТО, зазначений мікроавтобус перевозив жителів Луганської області.