ua en ru

В Донецькій області близько 500 членів "Батьківщини" перейшли в "Зелену планету"

В Донецькій області близько 500 членів "Батьківщини" вийшли з її складу і перейшли в партію "Зелена планета". Про це повідомляє Комітет виборців України (КВУ).

Повідомляється, що з партії "Батьківщина" вийшли люди з 7 районних організацій. Після чого майже усі екс-партійці за короткий період приєдналися до партії "Зелена планета". Станом на п'ятницю 12 жовтня, за словами експартійців, з партії "Батьківщина" вийшло 486 людей.

За словами колишнього першого заступника обласної організації партії "Батьківщина" Тетяни Павлюк, вийшли з "Батьківщини" та увійшли до партії "Зелена планета" організації міст Дебальцеве, Шахтарськ, Харцизьк, Костянтинівка, Костянтинівського та Артемівського районів, а також молодіжна організація Горлівки.

"Цей перехід пов'язаний в першу чергу з тим, що партія "Батьківщина" в Донецькій обалсті себе вичерпала. А симбіоз партії "Батьківщина" та партії "Фронт змін", як основної складової об'єднаної опозиції, на цих виборах себе абсолютно не виправдав. Крім того, є такі кадрові та ідеологічні перекоси у цих партіях в Донецькій області, які наших членів ставлять у глухий кут", - зазначила Павлюк.

У телефонному коментарі в.о. Голови Донецької обласної організації партії "Батьківщина" та заступник керівника штабу Об'єднаної опозиції Сергій Пашинський зазначив: "Партія "Батьківщина" та Об'єднана опозиція зараз перебувають під колосальним тиском з боку влади. На жаль, не всі люди цей тиск витримують, дехто відступає".

Читайте також: Знятий з виборів представник "Батьківщини" оскаржить рішення партії в суді

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р. Партія "Зелена планета" вирішила йти на вибори списком.