ua en ru

У Донецькій обл.і загинув начальник штабу 5-го батальйону "Прикарпаття", - депутат

В районі міста Амвросіївка Донецької обл. 8 липня 2014 р. загинув начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Юрій Баран.

В районі міста Амвросіївка Донецької обл. 8 липня 2014 р. загинув начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Юрій Баран. Про це заявив депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк на своїй сторонці у соцмережі Facebook.

Романюк зазначив, що депутати облради звернулися до генерального прокурора України Віталія Яреми з вимогою розпочати слідство за фактом загибелі начальника штабу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" Юрія Барана, 8 липня 2014 року, в районі міста Амвросіївка Донецької області.

"В наслідок злочинної бездіяльності та нехлюйства відповідального за даний сектор керівництва АТО, яке свідомо кинуло напризволяще, без відповідного армійського (фронтового) прикриття авіацією та бронетехнікою, без інженерних та фортифікаційних споруд та комунікацій, з одними лише жовтими "Шкільними автобусами", підрозділ загиблого Юрія Барана, не зважаючи на перебування в 300 метрах від них військової частини, з надлишком броньованої техніки (танків, БТР та БМП...), які не надали жодної реальної допомоги, прикриття та іншого забезпечення, під час усіх триденних обстрілів з мінометів, крупнокаліберних кулеметів, автоматів та снайперських рушниць", - написав Романюк.

Він зазначив, що командування АТО "злочинно грубо ігнорувало та нехтувало заклики підрозділу Юрія Барана про допомогу, як це передбачено відповідним бойовим статутом ЗСУ".

"Не зачистило з бронетехніки точки обстрілу терористів-мінометників, крупнокаліберного кулемету, снайперів. Не надало відповідний ресурс для спорудження та облаштування бетонних блокпостів, іншого інженерного спорядження та матеріальних ресурсів", - зазначив Романюк.