ua en ru

У Донецькій обл. на шахті "Добропільська" ДТЕК загинув шахтар

У Донецькій обл. на шахті "Добропільська" ДТЕК шахтоуправління "Добропольське" 8 вересня при виконанні підземних робіт був смертельно травмований гірник 1986 р.н.

У Донецькій обл. на шахті "Добропільська" ДТЕК шахтоуправління "Добропільське" 8 вересня при виконанні підземних робіт був смертельно травмований гірник 1986 р.н. Про це повідомила прес-служба ДТЕК.

"Інцидент стався о 00:10 на горизонті 450 м. Гірника придавило вагоном. На місце події було негайно викликано реанімаційно-протишокову групу. Однак врятувати життя людині не вдалося - травми виявилися несумісними з життям", - йдеться в повідомленні.

Тіло молодого шахтаря вже піднято на поверхню.

Точні обставини і причини трагедії з'ясовує спеціальна комісія у складі представників Західної державної регіональної гірничо-технічної інспекції, ДТЕК, Фонду соціального страхування від нещасних випадків і профспілки працівників вугільної промисловості України.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тис. осіб.

Нагадаємо, 23 серпня в Луганській області через обвалення породи загинув гірник. Трагедія сталася у м. Зимогір'я Слов'яносербського району на шахті "Черкаська" ДП "Луганськвугілля" на горизонті 580 м.

Раніше в серпні у Донецькій області в результаті обвалення гірської породи на горизонті 815 м загинули два шахтарі на шахті ВАТ "Покровська".

Тут же, у Донецькій обл., подібна трагедія сталася наприкінці липня. У шахті "Новодонецька" внаслідок вивалу породи, що спричинило за собою падіння бруса, загинув гірник очисного забою 1984 р.н.

Раніше в липні в м. Макіївка Донецької обл. на шахті "Щегловська-Глибока" ВАТ "Донбас" на горизонті 1066 м стався раптовий викид вугільно-метанової суміші без подальшого горіння, в результаті чого під завалом опинилися три гірники. В результаті один із шахтарів загинув.