ua en ru

У Донецьку в результаті боїв за аеропорт знищено 12 терористів, - РНБО

У Донецьку сили АТО знищили 12 терористів, які намагалися здійснити штурм аеропорту. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Бойовики здійснили кілька чергових невдалих спроб штурму аеропорту, після чого продовжили його обстрілювати. Наші військові всі напади відбили, знищивши ще 12 терористів", - зазначив Лисенко.

За його словами, під час штурму аеропорту нападники використовували димові шашки, через що в соціальних мережах почалося поширення інформації про використання газу. "Ми в черговий раз закликаємо громадян не поширювати неперевірені дані, які шкодять військовим, зокрема тим, які героїчно обороняють аеропорт", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, аеропорт м. Донецька залишається пріоритетною метою для терористів.

Нагадаємо, 3 жовтня в Донецьку у відбитому міжнародному аеропорту ім. Прокоф'єва проведена часткова ротація, а також завезено велику кількість зброї та боєприпасів.

Як повідомлялося, бойовики за минулу добу тричі штурмували позиції українських військовослужбовців в донецькому аеропорту.