ua en ru

У Дніпропетровській області екс-міліціонер засуджений до 9 років в'язниці за ДТП із загибеллю молодої пари

Апеляційний суд Дніпропетровської області виніс вирок екс-міліціонеру за скоєння ДТП, в якому загинуло двоє людей, передає кореспондент РБК-Україна.

За рішенням Апеляційного суду, колишній начальник відділів громадської безпеки кількох дніпродзержинських РВВС Петро Вакуленко, який також раніше був і співробітником ДАІ, визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) та засуджено до 9 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 3 роки.

Нагадаємо, аварія сталася 3 липня 2014 року під Дніпродзержинськом Дніпропетровської області. Після зіткнення "Mitsubishi Pajero", яким керував Вакуленко, і ВАЗ-2107, в останньому загинула молода пара. Прибулі на місце трагедії медики констатували травми, несумісні з життям у обох молодих людей - чоловіків 1987 р. н. та його дружини 1983 р. н. Жінка - родичка загиблих була доставлена з травмами різного ступеня тяжкості в реанімаційне відділення лікарні швидкої допомоги. У загиблих сиротою залишився 9-річний син.

Суд першої інстанції присудив Петру Вакуленко 10 років ув'язнення. Родичі загиблих у ДТП заявляли, що згідно з результатами експертизи, Петро Вакуленко був напідпитку, тому й виїхав на зустрічну смугу, що призвело до лобового зіткнення. Підсудний Вакуленко свою провину заперечував. Однак на засіданні Апеляційного суду несподівано провину свою визнав.

Нагадаємо, вночі 9 лютого у Києві в районі Нивок сталося смертельне ДТП за участю старшого сина лідера парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Юрія Луценка Олександра.