ua en ru

У Дніпропетровській обл. глава дитячого будинку сімейного типу зарізав дружину і її дочку

У Дніпропетровській обл. в суботу, 20 оипня 2013 р., в с. Цибульковка Царичанського району чоловік 1970 р.н., голова дитячого будинку сімейного типу, кухонним ножем зарізав свою дружину та її 14-річну дочку після чого повісився сам. Про це в ході брифінгу повідомив начальник ГУМВС України в Дніпропетровській обл. Віктор Бабенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, сім'я, в якій сталася трагедія, була благополучною і мала статус дитячого будинку сімейного типу. У сім'ї виховувалися 9 дітей - 1 спільна дитина сімейної пари, 14-річна дочка жінки та 7 прийомних дітей.

За словами Бабенко, вбивство сталося на грунті раптово виниклої сварки.

"Трагедія сталася вдень, коли сім'я накривала стіл до обіду. З невстановлених поки причин, між главою сім'ї та донькою його дружини розгорілася сварка, в ході якої чоловік взяв ніж і завдав дівчинці тілесні ушкодження. На шум у кімнату вбігла дружина зловмисника і в ході конфлікту їй також були нанесені тілесні ушкодження. Оперативна група, яка прибула на місце події, зайнялася пошуками вбивці. Тіло чоловіка було виявлено в сараї будинку - він повісився", - сказав Бабенко.

В даний час діти проходять психологічну реабілітацію, працюючи з психологами, і знаходяться в центрі соціальної реабілітації дітей "Перлина Придніпров'я".

Читайте також: Водій маршрутки до напівсмерті побив 15-річного пасажира

Бабенко також зазначив, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 115 ч.1-2 (вбивство двох і більше особі), але після проведення відповідних процедур виробництво буде закрито у зв'язку зі смертю винної особи.

Губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колесніков доручив посилити психологічну та соціальну підтримку дітей.

"Безумовно, трагедія в Цибульківці - це нетиповий випадок: він стався в сім'ї, яка була соціально благополучної. Тому так важливо сьогодні проаналізувати ситуацію, і розробити модель підсилення саме психологічного супроводу сімей. Такі завдання покладені на робочу групу", - зазначив Колесніков.

Питання про подальше влаштування дітей вирішуватиметься за законом і з урахуванням бажання дітей. Передбачається, що прийомних дітей влаштують разом в один дитячий будинок сімейного типу.